• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gerry Weber zet groei voort

Gerry Weber zet groei voort

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vorige maand maakte Duits modehuis Gerry Weber al bekend dat 2005 een bijzonder succesvol jaar was. Dit succes wordt in 2006 voortgezet, want ook het eerste kwartaal toont goede cijfers. De verkoop steeg met 12,4 procent tot 96,3 miljoen in de eerste drie maanden van fiscaal 2006. De nettowinst steeg zelfs tot 3,7 miljoen euro, een stijging van 40,2 procent. Doordat de winst meer steeg dan de verkoop is de marge verder verbeterd. De verkoop van de winkels House of Gerry Weber beheert door het modeconcern zelf stegen met 51,6 procent tot 9,4 miljoen en men verwacht over het gehele jaar 2006 een verkoop van 50 miljoen euro te halen.

Het bedrijf maakte al eerder bekend de aandacht te verleggen van groothandelactiviteiten naar het openen van eigen winkels. De plannen zijn dit jaar 65 nieuwe Houses of Gerry Weber te openen. Van deze winkels zal het modehuis 18 zelf beheren, de rest wordt overgelaten aan franchisenemers. Oprichter Gerhard Weber: ”Onze Houses of Gerry Weber zijn belangrijk voor de profilering en positionering van ons merk. In de toekomst willen we nog een stap verder gaan en het retail-management van onze merken Gerry Weber, Taifun en Samoon nog directer beheren en helpen.”

Naast de nieuwe winkels van eigen merk is Gerry Weber ook van plan 100 shop-in-shops te openen. Ook staan er single-brandstores gepland voor de merken Gerry Weber Edition, Taifun en Samoon.

Maar de groothandelactiviteiten blijven ook de vruchten afleveren. Voor het Gerry Weber-merk deed het goed. Het merk was goed voor 58,6 procent van de totale groothandelverkoop die steeg met 13,9 procent naar 56,4 miljoen. Het tweede belangrijke merk van Gerry Weber, Taifun, groeide iets minder hard maar deed het ook nog steeds goed. De verkoop steeg met 5 procent naar 23,2 miljoen euro. Alleen de verkoop van het Samoon-merk daalde licht maar verwacht wordt dat de verkoop van dit merk in de loop van het jaar zal aantrekken.

Gerry Weber