• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Genomineerden International Woolmark Prize bekend

Genomineerden International Woolmark Prize bekend

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Eerder won hij al de Frans Molenaarprijs en nu is ontwerper Peet Dullaert de Nederlandse genomineerde voor de Internationale Woolmark Prize in de categorie damesmode. Nederlands herenmodemerk Evan Menswear is genomineerd voor de Europese awards in de categorie herenmode.

De Belgische genomineerde voor de categorie damesmode is Kimstumpf en de uit Canada afkomstige ontwerper Devon Halfnight LeFlufy vertegenwoordigt België in de categorie herenmode.

De Europese finale van de Woolmark Prize vindt plaats op 28 juni 2016 in Milaan. Genomineerden ontwerpen een capsulecollectie bestaande uit zes verschillende items gemaakt van merinowol en presenteren deze tegenover een panel van internationale experts. Uit de regionale finale komen een damesmode- en herenmodewinnaar naar voren, die hun regio mogen vertegenwoordigen tijdens de regionale finale.

De regionale winnaars ontvangen beide een bedrag van 50.000 Australische dollars voor de ontwikkeling van hun volgende collectie. De uiteindelijke internationale winnaars ontvangen 100.000 Australische dollars ter ondersteuning van materiaal sourcing en collectie marketing. De winnende collecties worden bovendien verkocht bij retailers als Harvey Nichols, Saks Fifth Avenue en David Jones.

Peet Dullaert studeerde aan Artez in Arnhem en won drie jaar geleden de Frans Molenaarprijs voor zijn nieuwe interpretatie van couture. Evaa Kuik, ontwerper achter het herenmodemerk Evan Menswear, studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze presenteerde haar eerste Evan Menswear-collectie op de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam in 2014.

De Belgische modeontwerpster Kim Stumpf studeerde aan La Cambre is Brussel en startte vijf jaar geleden haar eigen, high end collectie onder de naam Kimstumpf. De in Antwerpen-wonende ontwerper Devon Halfnight LeFlufy studeerde aan de Royal Academy of Fine Arts en is genomineerd geweest voor onder andere de H&M Design Award 2014.

Beeld: Meinke Klein

International WoolMark Prize