• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gap verdubbelt inkomsten tot $1 miljard

Gap verdubbelt inkomsten tot $1 miljard

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Uitstekende verkoopresultaten en een scherpe voorraadcontrole hebben in het laatste kwartaal het Amerikaanse Gap een netto inkomstenstijging van ruim 43% opgeleverd. Dat is donderdag bekendgemaakt. Het gaat nu al sinds eind 2002 goed met Gap, nadat het kledingbedrijf daarvoor ruim tweeëneenhalf jaar te kampen had met tegenvallende resultaten.

In het vierde kwartaal steeg het netto-inkomen bij Gap tot $356 miljoen, tegen $249m een jaar eerder. De verkoop steeg met 5% tot $4,9 miljard. Voor het complete boekjaar 2003 resulteert dat in een verdubbeling van de inkomsten tot $1 miljard.

In het thuisland zag Gap de verkoop in het laatste kwartaal met 2% stijgen, tegen een stijging van 4% in dezelfde periode het jaar daarvoor. Ook internationaal groeiden de verkopen minder hard. Dit jaar 2%, vorig jaar 6. Kledingketen Banana Republic, die deel uitmaakt van het Gap-concern, deed het overigens zeer goed. Daar steeg de verkoop in het vierde kwartaal van 5, in 2002, naar 9%.

Gap directeur Paul Pressler zei in een verklaring dat Gap haar klanten "steeds beter begrijpt" en daarnaast de operationele kant van de bedrijfsvoering verder heeft verbeterd. Zo heeft het bedrijf het voorraadbeheer aangescherpt, waardoor er steeds minder hoeft te worden afgeprijsd. Daarnaast hebben verbeteringen van het productassortiment enerzijds en de groothandelsmarges anderzijds de resultaten van Gap in 2003 verder omhoog geduwd.

Gap