Een verrassende ontknoping in de jacht op Gant. Het Zwitserse Maus Frères heeft alsnog een akkoord bereikt met de eigenaars over de overname van het Zweedse modemerk.

Maus Frères, tevens eigenaar van Lacoste, bracht in december vorig jaar een vijandig bod uit van SEK5,2 miljard (€ 551 miljoen). Via een dochtermaatschappij had Maus Frères kort daarvoor al 12,5 procent van de aandelen van Gant opgekocht. Het Zwitserse concern bood Gant-aandeelhouders SEK310 per aandeel. Dat bod werd door de aandeelhouders, die gezamenlijk een meerderheidsbelang van 55 procent in het kledingmerk hadden, afgewezen. Zij vonden het bod te laag. Daarnaast was men van mening dat het bedrijf zelfstandig beter af was. ”Het business model van Gant en het huidige management zijn de sleutelfactoren van het succes van het merk,” zo zei één van de grootaandeelhouders in een verklaring. Bovendien was Gant-eigenaar en directeur Lennart Björk er fel op tegen. Toch had Maus Frères half januari al zo'n 35,3 procent van de aandelen in handen waardoor een onmogelijke situatie ontstond. Maus was de grootste zelfstandig aandeelhouder geworden naast de drie oprichters en vier belangrijke franchisenemers met gezamenlijk ongeveer 55 procent.

Maus Frères heeft het bod nu verhoogd en betaalt SEK320 per aandeel. Met terugwerkende kracht want aandeelhouders die eerder hebben verkocht worden gecompenseerd. Daarmee hebben de Zwitsers de resterende 59,7 procent van het modebedrijf in handen gekregen en heeft Maus Frères nu een meerderheidsbelang in Gant van 95,6 procent. Lennart Björk blijft aan als directeur. De overname biedt Gant voordelen op het gebied van productie en distributie. Daarnaast krijgt Gant, dat nu vooral groot is in Europa, met Lacoste toegang tot nieuwe markten zoals Amerika en Japan.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN