• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • G-Star gaat samenwerken met het Sandberg Instituut

G-Star gaat samenwerken met het Sandberg Instituut

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Denimmerk G-Star Raw gaat samenwerken met het master-programma Fashion Matters van het Sandberg Instituut. Het merk zal de opleiding financieel steunen, en zal daarnaast kennis over de mode-industrie delen met studenten.

“Met deze samenwerking willen we de rol en de toekomst van de mode-industrie in een veranderende wereld aan de kaak stellen en tegelijkertijd meedoen aan de zoektocht naar nieuwe werkwijzen en kennis,” vertelt Thecla Schaeffer, chief marketing officer bij G-Star, in een persbericht. Fashion Matters richt zich op de gevolgen die de mode-industrie in de toekomst zal hebben op mens en planeet: de vraagstukken waar ook G-Star zich mee bezighoudt.

Het tweejarige programma streeft naar het vinden van nieuwe manieren van ontwerpen, produceren en promoten waarbij eerst wordt gekeken naar de gevolgen voor de consument. “Ik geloof dat de tijd rijp is voor een verandering in de mode-industrie. De volgende generatie moet nu onderzoek doen zodat ze de juiste keuzes kunnen maken en de mode van de toekomst kunnen transformeren,” aldus Cristophe Coppens.

Het Amsterdamse Sandberg Instituut biedt ook opleidingen aan in de disciplines kunst, ontwerpen en binnenhuisarchitectuur. De samenwerking die de school heeft met G-Star zal twee jaar duren.

G Star Raw