• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Foot Locker leidt fors verlies

Foot Locker leidt fors verlies

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse retailer Foot Locker heeft in het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden van $33 miljoen. Vorig jaar wist het bedrijf in hetzelfde kwartaal nog een nettowinst te realiseren van $65 miljoen. Het verlies heeft meerdere oorzaken. Niet alleen werd er dit jaar 5,2 procent minder verkocht, maar ook werden er meer kosten gemaakt. Het sluiten van meer dan 160 inproductieve winkels leverde een kostenpost op van $66 miljoen. De problemen zijn hiermee nog niet voorbij. In het resterende deel van het jaar gaan er opnieuw 142 winkels dicht.

"De resultaten van het derde kwartaal waren teleurstellend," geeft CEO Matthew D Serra van Foot Locker toe. Volgens hem zijn de tegenvallende cijfers onder meer te wijten aan het gebrek aan grote trends in het sportsegment en de marktconditie. De resultaten van de eerste negen maanden bij elkaar opgeteld komen uit op een verlies van 34 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog een nettowinst van 138 miljoen dollar.

Foot Locker zit echter niet bij de pakken neer. Het bedrijf sloot niet alleen winkels, maar opende ook 112 nieuwe, waaronder een winkel in Istanbul. Ook werden er 179 filialen verbouwd of verplaatst. In totaal komt het aantal Footlockerwinkels uit op 3896 in 21 landen en 10 franchises. Vorige week kondigde het bedrijf in samenwerking met Nike te beginnen met House of Hoops, een winkel gespecialiseerd in basketbalkleding. De eerste vestiging wordt geopend in New York City.

Foot Locker