• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Filling Pieces en Ronald van der Kemp werken samen voor limited edition schoenen

Filling Pieces en Ronald van der Kemp werken samen voor limited edition schoenen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ontwerper Ronald van der Kemp en het Amsterdamse schoenenlabel Filling Pieces hebben de handen ineengeslagen, zo maken beide bedrijven bekend in een persbericht. Samen hebben ze drie limited edition modellen gemaakt die al te zien waren tijdens de haute couture show van het merk van Van der Kemp RDVK in Parijs.

“De Amsterdamse bedrijven hebben hun krachten gebundeld voor Lente/Zomer 19 om Ronald van der Kemp’s liefde voor duurzame en repurposed materialen te combineren met de innovatieve silhouetten en handgemaakte schoenen te combineren,” aldus het persbericht.

Het resultaat van de samenwerking zijn sneakers gemaakt van reststoffen zoals leer, textiel en knipsels van het Filling Pieces archief. Deze zijn opnieuw bewerkt en aangebracht op zolen van bestaande mallen. “De samenwerking verkent duurzame manieren voor modebedrijven om samen te werken, de gevestigde orde uit te dagen van de seizoensproducten en het vinden van een duurzame oplossing voor restmaterialen en voorraden, een probleem dat elk merk heeft in de tijd van ‘fast fashion’,” aldus het persbericht.

De limited editions zullen later dit jaar verkrijgbaar zijn, een exacte tijd is nog niet bekend, aldus een woordvoerder. Op dit moment zullen de sneakers op inschrijving worden verkocht, de prijzen worden daarbij ook bekendgemaakt.

Beeld: Filling Pieces

FILLING PIECES
Ronald van der Kemp
RVDK