• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fila kampt met verlies 2-de kwartaal

Fila kampt met verlies 2-de kwartaal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Italiaanse sportmerk Fila heeft zijn aandeelhouders bijeengeroepen nadat bekend werd dat het netto verlies voor het tweede kwartaal aanmerkelijk groter was geworden. Fila heeft zijn aandeelhouders om steun gevraagd bij een herfinanciering.

Fila Holding, dat gevestigd is in Biella, kondigde deze week aan dat het een netto verlies heeft geboekt van $32.6 miljoen, vergeleken met $27.3 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat de wereldwijde omzet met een procent is gedaald naar 205.9 miljoen euro, de netto verkoop bleef vrij gelijk op 196.3 miljoen euro tegen 198.6 miljoen in 2001.

Met de verkoop van kleding gaat het naar verhouding goed. Deze is met 9% toegenomen naar 110.4 millioen euro. De verkoop van schoenen daarentegen daalde met 12% naar 85.9 miljoen euro. In de VS schoot de verkoop omhoog met 16% naar 64.2 miljoen euro. In Europa daalde de verkoop echter met 14% naar 54.2 miljoen euro vanwege teruglopende activiteiten in Frankrijk en Engeland.

In de rest van de wereld daalde de verkoop slechts met 3% dankzij de uitstekende resultaten op de Koreaanse markt (een lokale stijging van 21%) die de steeds grotere verliezen in Latijns Amerika (Argentinië en Mexico) compenseerde.

Fila topman Marco Isaia legt desgevraagd de nadruk op de uitstekende prestaties in de Verenigde Staten en Korea, tegenover de complexe en moeizame situatie op de markt welke nog verslechterd werd door de crisis in Zuid-Amerika. Isaia: "Onze inspanningen om de activiteiten effectiever te maken beginnen vruchten af te werpen. Ik verwacht dat ons doel, het terugbrengen van de verliezen, eind dit jaar zal worden bereikt.

Het bedrijf berichtte verder dat het totale voororder voor 30 juni, welke van juli tot december zou worden uitgeleverd, met 11% was teruggelopen. Daarvan liep de voororder voor kleding met 5% terug en die van schoeisel met 19%.

Op 23 september aanstaande heeft Fila een speciale vergadering gepland, waarin het zijn aandeelhouders zal vragen haar reserves aan te spreken en een waardedaling van de aandelen te bepalen van 1.30 euro naar 0,50 euro en met terugwerkende kracht een 2-voor-1 aandelensplitsing goed te keuren.

FILA