• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fendi viert 90e verjaardag met 'haute fourrure' modeshow in Rome

Fendi viert 90e verjaardag met 'haute fourrure' modeshow in Rome

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Karl Lagerfeld brengt modelabel Fendi terug naar Rome, waar het merk vandaan komt. Op 7 juli viert het label daar zijn 90e verjaardag met een catwalkshow die geheel in het teken staat van bont, een van de favoriete stoffen van Fendi.

"Een haute fourrure show in Rome is de beste manier om de 90e verjaardag van Fendi, onze roots en ons DNA te vieren tijdens het showen van gedurfde creativiteit en de unieke expertise van bont,” zegt CEO van Fendi Pietro Beccari in een reactie. Fendi opende in 1926 zijn deuren in Rome aan de Via del Plebicito, bestaande uit een lederwarenwinkel en een klein bontatelier. Bijna een eeuw later is het modehuis onder de creatieve leiding van Karl Lagerfeld een wereldmerk en is Fendi het enige wereldwijde luxemodehuis dat een in-house bontatelier heeft.

Hoewel gebruik van bont in de mode-industrie omstreden is, legt het Fendi naar verluidt geen windeieren. Volgens ingewijden nadert het merk de omzetgrens van 1 miljard euro. Dat is overigens niet bevestigd, want Fendi is nu onderdeel van het wereldwijde luxe conglomeraat LVMH en daar worden verkoopcijfers achter slot en grendel gehouden. Bronnen zeggen dat high fashion-bont echter een wereldwijd succes is; het merk zag meerdere orders voor jassen binnenkomen ter waarde van 800.000 euro per order.

Vorig jaar zei Lagerfeld nog in een interview dat ‘bont iets Italiaans was, want in Frankrijk zou hij nooit bont doen’. Hoewel hij niet vies is van een bontje bij Fendi, zijn er meerdere labels die recentelijk hebben aangekondigd nooit meer bont te zullen gebruiken, zoals de Armani Group. Ook Hugo Boss liet in de zomer van 2015 weten bontvrije collecties te zullen gaan maken, zich daarmee toevoegend aan het rijtje modelabels als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Stella McCartney.

Beeld:'Facebook Fendi

Bont
Fendi
Karl Lagerfeld