• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fendi lanceert haute couture bont-collectie in juli 2015

Fendi lanceert haute couture bont-collectie in juli 2015

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Italiaanse modehuis Fendi zal voor het eerst een haute couture-collectie presenteren, die zich focust op bont. De collectie zal in juli 2015 gepresenteerd worden tijdens de Paris Fashion Week. Dat meldt WWD.

De ’haute fourrure’-show vindt op 8 juli plaats in Parijs. De presentatie valt samen met het 50-jarig jubileum van ontwerper Karl Lagerfeld bij het modehuis, die de prêt-à-porter lijn verzorgt. Door de komst van de haute couture-collectie zal Fendi maar liefst twee maal showen Paris. “Voor mij, bont is Fendi en Fendi is bont,” zegt Lagerfeld in een reactie.

“Het versterkt de traditie, vergroot onze savoir-faire, en het geeft ons een kans om te experimenteren. Couture is een platform voor experimenten,” zegt Pietro Beccari, Fendi-voorzitter en CEO, in een interview. "Haute fourrure zal een onderscheid tussen Fendi-bont en de rest laten zien.”

De bontcollectie zal niet in boetieks beschikbaar zijn, benadrukt de CEO. De collectie zal rondreizen voor het opnemen van bestellingen, zoals andere modehuizen dat ook doen. Hierbij zullen onder andere steden als Londen, Monaco, Tokyo, Seoul, New York en Hongkong worden aangedaan. Vooral de klanten in Japan, Korea, Rusland, Verenigde Staten en Groot-Brittannië zouden veel interesse hebben in bont. Prijzen van de couture bont zijn nog niet bekend, maar de collectie is al wel in de maak. In de huidige collectie van Fendi kosten jassen van zeldzaam en prestigieus bont (zoals sabelmarter, witte sabelmarter of lynx) echter al 500.000 euro.

Beccari merkt op dat Fendi al langer bont verkoopt, dat op bestelling en op maakt wordt gemaakt. Recentelijk is hij gestart met een uitbreiding van de ateliers om de lancering van high-fashion bont mogelijk te maken. Fendi beschikt over 40 fulltime medewerkers in het bontatelier, die samen goed zijn voor werkervaring van meer dan 600 jaar. Enkele zeldzame ambachtslieden zijn blijven doorwerken na hun pensioen, en er zijn ook een aantal vader-zoon en vader-dochter tandems.

Fendi