• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Feestkleren voor de kerstbrunch

Feestkleren voor de kerstbrunch

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het feestelijke aspect van de kerstdagen wordt in landen als Groot Brittannië en de Verenigde Staten een stuk letterlijker genomen dan bij ons. Daar kleedt men zich voor de, met veel drank overgoten, Christmas-parties. Sterker nog, men schaft er jaarlijks geheel nieuwe creaties voor aan. Cocktailensembles van Prada, Gucci of Marc Jacobs zijn geen uitzondering. Evenmin als glanzende stoffen, glimmende muiltjes en sprankelende accessoires. En dat terwijl hier al besmuikt wordt opgekeken van een man die een smoking draagt.

 

Nederlanders staan helaas een stuk nuchterder in het leven en aan die houding verandert ook rond de kerstdagen niet zoveel. De winkels hangen vol hangen met de meest feestelijke outfits, maar de verkoop van galajurken, glittertops en zijden jasjes valt ook dit jaar nogal tegen. Speciale avondkleding vinden veel mensen al gauw overdreven en menigeen verschijnt het liefst in spijkerbroek aan het kerstdiner.

Neem dan die Amerikanen. Bij hen kan het wat 'feest'kleding betreft niet gek genoeg. En omdat kerst niet alleen maar 's avonds wordt gevierd, is er ook een ruime keus aan knusse feestkleren voor de uitgebreide brunch of de familie-lunch. Truien en vesten geborduurd met elanden, kerstmannen, sneeuwvlokken en dennenbomen. Coltruien met kerstballen. Decoratieve zuurstokken en kerstsokken. Je kunt het supertruttig vinden of de gein ervan inzien. Een ding kan niet worden ontkend: feestelijk is het wel! Fijne Feestdagen!

Kerst