• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Extra dag toegevoegd aan kalender Paris Fashion Week

Extra dag toegevoegd aan kalender Paris Fashion Week

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Paris Fashion Week heeft een extra dag aan de modeweek geplakt. Deze zou eerst tot en met negen maart lopen, maar duurt nu tot en met tien maart. Dat blijkt uit een statement van de organisatie. Deze geeft geen reden voor de extra dag, maar op het schema van de modeweek is wel te zien dat Louis Vuitton - tot nu toe als enige - de show naar tien maart heeft verplaatst.

Eerder stelde Dior zijn collectiepresentatie al uit van vier naar acht maart, en ook andere merken schoven met data; de presentatie van Olivier Theyskens zou oorspronkelijk op vijf maart zijn, maar het merk kondigde aan dat ook deze show werd verplaatst. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Een aantal merken, waaronder Saint Laurent en Balenciaga, nemen dit seizoen helemaal geen deel aan de modeweek.

Vrijwel alle modemerken presenteren online, en wie zijn show niet livestreamt, neemt mogelijk nog wat langer de tijd om zijn collectiepresentatie af te ronden, zo suggereert WWD. Volgens het magazine reflecteert de veranderende kalender ‘de druk op modehuizen terwijl ze proberen de productie van hun collectiepresentatievideo’s te voltooien, temidden van aanhoudende beperkingen in verband met de coronavirus-pandemie’.

FW21
Paris Fashion Week
PFW