• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Eventuele verkoop Foot Locker

Eventuele verkoop Foot Locker

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De verkoop van Foot Locker is nog niet officiëel aangekondigd, maar geruchten over geïnteresseerde partijen doen al de ronde. Amerikaans investeringsbedrijf Kohlberg Kravis Roberts & Co zou de vooraanstaande kandidaat zijn voor een buyout van het atletisch schoenenbedrijf. Volgens bronnen zou de transactie in de komende weken plaats kunnen vinden. De bronnen zeiden tegen Women's Wear Daily dat het bod hoger zou kunnen zijn dan $30 per aandeel. Een buyout van $30 per aandeel zou het bedrijf waarderen op ongeveer $4.4 miljard. Andere potentiële kopers van het bedrijf zijn Apollo Management, Thomas H. Lee Partners en The Blackstone Group. Geen van de partijen hebben commentaar gegeven op de geruchten.

Financiële experts hebben gezegd dat investeringsbedrijven graag zo snel mogelijk deals willen sluiten in anticipatie van een eventuele vertraging van de economie later dit jaar. Het voorbeeld van de buyout van knutselbedrijf Michaels Stores Inc door Bain Capital en The Blackstone Group werd hiervoor gehanteerd. Michaels werd zeer snel en duur verkocht en sommige experts geloven dat dit ook het geval zal zijn met Foot Locker. De reden hiervoor is dat Foot Locker, net als Michaels, een specialist met een groot aandeel in een nichemarkt is en ook substantiële cash flow genereert. Vorig jaar genereerde het bedrijf $260 miljoen in contanten.

De in New York-gevestigde Foot Locker heeft 4,000 winkel in 20 landen in Noord Amerika, Europa en Australië. De retailer voert diverse merken, waaronder Foot Locker, Footaction, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker en Champs Sports. Het bedrijf verkoopt zowel sportschoenen als kleding. Volgens WWD heeft Foot Locker ooit een overname overwogen, maar koos uiteindelijk voor de verkoop van het bedrijf.

Foot Locker