• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Europese expansie Von Furstenberg

Europese expansie Von Furstenberg

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is even stil geweest rond Diane von Furstenberg. In maart 2006 opende de Amerikaanse modeontwerpster van Belgische origine, die wereldberoemd werd met haar wikkeljurken, voor het eerst een winkel in haar geboorteland. De winkel in Antwerpen zou op korte termijn gevolgd worden door een hele rits winkels in Europa. Maar pas vanaf volgende maand, in augustus en september 2007, gaan nieuwe filialen open in Brussel, Moskou, Parijs, Saint-Tropez, Madrid en Londen. "Vraag is er altijd geweest," zei Von Furstenberg in het Amerikaanse modevakblad WWD, "maar zoiets moet -zeker in Europa- organisch groeien."

Von Furstenberg heeft zich in Europa eerst geconcentreerd op de uitbreiding van de groothandel. Zo wordt het merk bijvoorbeeld wel al verkocht bij Colette in Parijs en Browns in Londen. In 2003 ging de eerste eigen Europese winkel open in de Londense wijk Notting Hill. Voor Von Furstenberg geen immense 'flagshipstores'. Zij geeft de voorkeur aan bescheiden filialen die meestal van start gaan zonder veel tamtam. Zo heeft zij haar retailnetwerk internationaal rustig aan uitgebreid. Nu al wordt 45 procent van de totaalomzet van haar bedrijf in het buitenland gegenereerd. Straks, na de komende retailexpansie, moet dat 50 procent zijn.

Von Furstenberg doet het ook in Azië goed. Zij heeft winkels in Sjanghai, Jakarta en Tokio en opent de komende maanden een tweede én een derde winkel in Hong Kong. In januari 2008 staat nog een filiaal in Las Vegas op het programma.

Diane Von Furstenberg