• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Euretco voorzichtig ondanks stijgende winst

Euretco voorzichtig ondanks stijgende winst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Euretco, een van de grootste Nederlandse retailorganisaties, is ondanks een gerapporteerde winst over de eerste helft van dit jaar terughoudend in haar verwachtingen voor de komende periode. Afgelopen vrijdag liet het bedrijf weten dat de nettowinst over de eerste helft van 2002 met 5,9% gestegen is tot 3 miljoen euro. Ondanks een teruglopend omzetvolume in de non-fooddetailhandel en een scherpe daling van de consumentenbestedingen, wist Euretco toch een omzetgroei van 6,6% te realiseren. Het bedrijfsresultaat was 6,3 miljoen euro, een stijging van 19% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In het persbericht noemt directievoorzitter F. van Wegen de gerapporteerde cijfers bevredigend: "De resultaten die we in het eerste half jaar van 2002 hebben geboekt, steken gunstig af ten opzichte van de markt als geheel. Gezien de moeilijke economische tijden vind ik dat een goed resultaat. Vooral in de mode- en sportbranche werd relatief sterk gepresteerd. Dat is een gevolg van een recente aanscherping van onze winkelformules, de uitbreiding van het winkelbestand en een toename van het ondernemerbestand.”

In de businessunits mode, wonen, sport, tweewielers en autoaccessoires, steeg de omzet met 6,4% tot 494 miljoen euro. Naast een autonome omzetgroei van bijna 5% was die stijging toe te schrijven aan de vorig jaar gerealiseerde toename van het aantal aangesloten ondernemers in met name de sport- en rijwielbranche.

Uit de eigen retailactiviteiten, bestaande uit modeketens en uit eigen sport- en tweewielerwinkels realiseerde Euretco een omzettoename van 9,1% tot 60 miljoen euro.

Voor de tweede helft van 2002 is Euretco zeer terughoudend over de verwachtingen, omdat voor de detailhandel die periode, mede door de feestdagen in december, sterk bepalend is voor het totale resultaat. Het consumentenvertrouwen en de consumenten- bestedingen bij de non-fooddetailhandel staan nog steeds onder druk. Omdat ondernemers hierdoor eveneens de nodige voorzichtigheid zullen betrachten rekent het bedrijf op een lagere uitlevering.

Volledig perbericht: Top 3-speler in non-fooddetailhandel rapporteert eerste halfjaarcijfers 2002

Euretco ziet winst en omzet groeien

Retailorganisatie Euretco heeft in het eerste halfjaar van 2002 de nettowinst zien groeien met 5,9% tot 3 miljoen euro. Ondanks een teruglopend omzetvolume in de non-fooddetailhandel als geheel, wist Euretco een omzetgroei van 6,6% te realiseren. Het bedrijfsresultaat was 6,3 miljoen euro, een stijging van 19% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Directievoorzitter F. van Wegen noemde de gerapporteerde cijfers bevredigend: "De resultaten die we in het eerste halfjaar van 2002 hebben geboekt, steken gunstig af ten opzichte van de markt als geheel. Gezien de moeilijke economische tijden vind ik dat een goed resultaat. In de mode- en sportbranche werd relatief sterk gepresteerd. We hebben duidelijk profijt van de aandacht die we spenderen aan het aanscherpen en profileren van onze winkelformules, van het uitbreiden van ons eigen winkelbestand en de toename van het ondernemersbestand. Wel merken we dat consumenten de neiging hebben om de aanschaf van duurdere consumptiegoederen uit te stellen, onder andere in de wonen- en autoaccessoire-branche."

Commercieel zakelijke dienstverlening Euretco heeft de commercieel zakelijke dienstverlening richting de aangesloten ondernemers georganiseerd in de businessunits mode, wonen, sport, tweewielers en autoaccessoires. In de commercieel zakelijke dienstverlening steeg de omzet met 6,4% tot 494 miljoen euro. Naast een autonome omzetgroei van bijna 5% was die stijging toe te schrijven aan de vorig jaar gerealiseerde toename van het aantal aangesloten ondernemers in met name de sport- en rijwielbranche.

Eigen retailactiviteiten Daarnaast heeft het concern eigen retailactiviteiten, bestaande uit modeketens en uit eigen sport- en tweewielerwinkels. De eigen winkels van Euretco realiseerden een omzettoename van 9,1% tot 60 miljoen euro. Uitbreiding van het aantal winkels met acht stuks in de bestaande formules en de verwerving van de modeketen More Fashion by Tineke begin dit jaar waren hiervan de belangrijkste oorzaken.

Poelman De participatie van 51% in modeconcern Poelman Beheer BV, die eind juni werd gerealiseerd, weegt nog niet mee in de halfjaarcijfers. Die participatie wordt vanaf 1 juli meegenomen en zal naar verwachting direct bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

De aansluiting van Poelman bij de Euretco-organisatie heeft in de komende periode, naast de verdere verbetering van de More Fashion by Tineke-organisatie, de bijzondere aandacht.

Verwachtingen Euretco is voor de tweede helft van 2002 zeer terughoudend over de verwachtingen. Voor de detailhandel in het algemeen is die periode, mede door de feestdagen in december, sterk bepalend voor het totale resultaat. Het consumentenvertrouwen en de consumenten- bestedingen bij de non-fooddetailhandel staan nog steeds onder druk. Het bedrijf verwacht de komende maanden een lagere uitlevering doordat ondernemers hierdoor eveneens de nodige voorzichtigheid zullen betrachten. Het bedrijf rekent echter op een herstel van de economische groei in de nabije toekomst.

Euretco