• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Esprit streeft naar expansie

Esprit streeft naar expansie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit heeft vergaande expansieplannen bekendgemaakt voor de Britse en Amerikaanse markt. Directeur Heinz Krogner heeft in een interview met WGSN laten weten dat de focus van het Duitse kledingmerk in de nabije toekomst op deze twee landen komt te liggen.

In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gaat Esprit een expansiestrategie toepassen met een mix van zelfstandige (franchise-) winkels en groothandelsactiviteiten voor de grotere warenhuizen.

Krogner, die kortgeleden is gepromoveerd van Europees CEO naar Mondiaal CEO, zei: "In mijn nieuwe positie moest ik bepalen in welke markten er groei moet plaatsvinden. De twee belangrijkste landen zijn de UK en de VS." Hij vervolgde: "Ik ben op zoek naar retailers die hun slechtlopende zaken willen omzetten in succesvolle Espritwinkels."

Momenteel zijn er 300 franchise Espritwinkels in Europa. Volgens Krogner is slechts 5% van hen niet rendabel.

In Regent Street wordt momenteel de Londense flagshipstore geheel gerenoveerd. "Deze winkel zal de kracht van het merk uitstralen en we hebben een Starbucks koffieshop in de winkel opgenomen ten einde nog meer loop te creëren."

De retailexpansie van Esprit wordt op korte termijn versneld. Zo staan er alleen al in Londen voor begin 2004 vijf of zes nieuwe Esprit filialen gepland.

Esprit