• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Escada zet Feraud in etalage

Escada zet Feraud in etalage

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse modebedrijf Escada heeft aangekondigd het belang van de Nederlandse fabrikant Secon Groep in Escada's dochtermaatschappij Féraud GmbH over te willen nemen. Het gaat om een belang van 45% dat Secon Groep in handen heeft. Met dit Nederlandse belang krijgt Escada 90% van Féraud in handen waarna het het merk wil verkopen. Eind september intergreert Escada daartoe ook zijn meerderheidsbelang (90,1 %) dat het bedrijf in Kemper heeft in Féraud.

Het nieuws werd tegelijk gebracht met de presentatie van de cijfers die het Escada concern heeft geboekt in de negen maanden tot 31 juli 2002. Over deze periode heeft het bedrijf een winst, voor aftrek van belasting, van 72% geboekt. De winst is daarmee tot 19,5 miljoen euro gestegen, wat vooral te danken is aan een sterke daling van de kosten met 10,3%.

Na belastingaftrek is de winst van het bedrijf gestegen naar 3,5 miljoen euro, wat een aanzienlijke verbetering betekent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf een verlies van 900.000 euro rapporteerde.

In een reactie op de cijfers laat Escada weten dat het bedrijf ook de verwachtingen voor het laatste kwartaal van 2002 zonnig inziet. De omzet zal echter wel lager eindigen dan vorig jaar het geval was. Over de nu gerapporteerde negen maanden zag Escada de verkoop reeds met 5,6% dalen naar 571,6 miljoen euro.

ESCADA