Lingerie kopen is een feest, maar het vinden van het juiste exemplaar blijkt toch een hele kunst. Te vaak dragen vrouwen bh's in een verkeerde maat. Op de redactie horen we het geregeld van bodyfashionondernemers, lezen het in persberichten van lingeriemerken en - laten we eerlijk zijn - je ziet het dagelijks om je heen. Een rugsluiting die ergens tussen de schouderbladen zit, schouderbandjes die steeds afglijden, bubbelende cups of uitpuilende kwabjes.

Vrouwen krijgen steeds grotere borsten, maar hun kennis en kritische blik op hoe die te verpakken lijkt alleen maar af te nemen. Het ziet ernaar uit dat we vanaf deze week weer in T-shirt over straat kunnen. Hoog tijd dus voor een paar tips en een kritische blik in de spiegel. Dit wordt de zomer van elegantie en vrouwelijkheid en wat daar niet bij past zijn zichtbare bandjes. Zeker niet van die doorzichtige dingen (wie heeft dat bedacht?). Koop een bh die onder je top past - strapless bijvoorbeeld - of koop die top niet. Ondergoed weglaten is geen optie, tenzij je cup AA hebt en niet ouder dan 8 jaar bent.

Er is een brede keus aan bh's voor onder verschillende kledingstukken. Zo draag je geen kanten of gevulde beha onder een T-shirt en geen wit exemplaar onder een witte top of bloes. Onder wit draag je huidskleurige lingerie en onder een T-shirt een gladde T-shirt beha. Van die laatste heeft Hunkemöller net een nieuwe versie op de markt gebracht, die ook nog een perfect decolleté en borstlift belooft. Veel spannende tops in de modecollecties deze zomer en vergeet de wikkeljurk niet, die prachtig diepe decolletés oplevert én een bh-probleem. Je kunt er een extra hemdje onder dragen, maar er zijn ook bh's waarbij de cups alleen onderaan aan elkaar bevestigd zijn. Berlei heeft voor dit doel de Smooth plunge bra op de markt gebracht, die ideaal is onder een diep decolleté of een topje met lage uitsparing. Datzelfde merk, onder ander verkrijgbaar bij de Bijenkorf, heeft ook strapless bh's met verwisselbare bandjes. Die kun je kruislings of alleen rond je hals bevestigen, afhankelijk van wat je er overheen draagt. Als je toch met een kritische blik ondergoed aan het passen bent, neem dan meteen een kijkje in het bikinirek, want een bikinitop hoort net zo perfect te zitten als een goede bh. Succes!

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN