• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dries van Noten ontwerpt kostuums voor opera-uitvoering

Fashion

Dries van Noten ontwerpt kostuums voor opera-uitvoering

Door May-Anne Oltmans

3 nov. 2015

De Belgische ontwerper Dries van Noten is een samenwerking aangegaan met kunstenaar David Michalek om kostuums te ontwerpen voor de opera Hagoromo die vandaag in première gaat.

Voor de kostuums heeft Van Noten zich volgens het persbericht laten inspireren door de traditionele kostuums uit de opera en heeft hij ook gekeken naar veelgebruikte kleurencombinaties van kimono´s. De samenwerking heeft geresulteerd in twee kostuums: een lange kimono met een verenprint voor de vrouwelijke hoofdrolspeelster en een blouse met een print van vissen voor haar mannelijke tegenspeler.

“Ik ben erg blij dat ik voor de tweede keer met David mag samenwerken, nadat we eerder dit jaar samen hebben gewerkt aan mijn expositie in Parijs en Antwerpen. Het werk van een ontwerper moet altijd rekening houden met de manier waarop een lichaam beweegt, en door samen te werken met een choreograaf ben ik hier nog meer over te weten gekomen,” zei Van Noten.

Hagoromo is een multidisciplinair stuk waarin niet alleen wordt geacteerd maar waarin ook dans een rol speelt. Het stuk zal tot en met zondag worden opgevoerd in de Brooklyn Academy of Music (BAM). De samenwerking met Michalek is overigens niet de eerste keer dat de Belgische ontwerper zich bezighoudt met een andere kunstvorm dan mode. In 2001 ontwierp hij voor het eerst kleding voor de dansuitvoering ´Rain´ van Anne Teresa de Keersmaeker.