• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Drie mogelijke aanbiedingen voor Hilfiger

Drie mogelijke aanbiedingen voor Hilfiger

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In augustus van dit jaar maakte de Tommy Hilfiger Corporation bekend dat ze te koop stond. Gisteren werd bekend dat het bedrijf vrijdag drie aanbiedingen kan verwachten. Volgens het Wall Street Journal betreffen de mogelijke bieders een samenwerking tussen investeringsmaatschappij Apax partners Ltd. en kledingproducent Phillips-Van Heusen Corp.; een samenwerking van onder andere het logistieke bedrijf Li&Fung Ltd. en investeringsmaatschappij Oak Hill Capital Partners LP; en Sun Capital Partners.

Wal-Mart Stores Inc. is betrokken bij de onderhandelingen, volgens de krant in de hoop een deal te kunnen sluiten met de uiteindelijke koper voor licenties. Eerder dit jaar staken geruchten de kop op dat Wal-Mart zelf een bod zou willen doen op de modegigant. Hier ziet het bedrijf nu blijkbaar vanaf. De deal van Wal-Mart met Hilfiger zou wel passen bij de nieuwe strategie van de retailer, namelijk om haar mode-gehalte op te krikken. Hierdoor zou zij beter de strijd aan kunnen gaan met grote concurrent Target. De Tommy Hilfiger Corporation heeft al geruime tijd te kampen met slechte verkoopresultaten.

In oktober van dit jaar schrapte het bedrijf 135 banen. Hilfiger weet het banenverlies aan de verslechterde omstandigheden in de groothandelsdivisie van het bedrijf en wilde op deze manier kosten drukken. In november kondigde het bedrijf dat in het huidige fiscale jaar de verkopen meer zullen afnemen dan verwacht. De uiteindelijke koper van Tommy Hilfiger Corporation zal ook het handelsmerk van Karl Lagerfeld in zijn bezit krijgen. Vorig jaar december kocht Hilfiger naast het handelsmerk van Lagerfeld ook de Lagerfeld Galleries, de Lagerfeld Collecties en de twee Lagerfeld-winkels in Parijs en Monaco.

Door deze verkopen hoopte Lagerfeld gebruik te kunnen maken van het internationale netwerk van de Hilfiger Corporation.

Tommy Hilfiger