Dit modenieuws kunt u verwachten in week 41 - 2019

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 41. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 7 tot en met 13 oktober.

Indonesia Eco Fashion

Afgelopen vrijdag vond Indonesia Eco Fashion Week plaats in Antwerpen. De Indonesische ontwerper Merdi Sihombing en de Indonesische textielkunstenaar Kait Handmade showden hun creaties. FashionUnited was erbij en doet verslag.

CEO interview Komono

Het Belgische brillen- en horlogemerk Komono bestaat dit jaar 10 jaar. Een mooie aanleiding om co-founder en CEO Anton Janssens te spreken over de afgelopen jaren en wat voor toekomstplannen Komono nog heeft. Lees deze week het interview met de CEO.

Winkelopening Xandres - interview CEO

Het Belgische modehuis Xandres opent dinsdag de eerste winkel in Nederland. De winkel in Den Bosch is ingedeeld volgens het nieuwe winkelconcept, één winkel waar de 3 labels, Xandres, Xandres Gold en Xandres Studio, verkrijgbaar zijn. CEO van het merk Patrick Desrumaux vertelt FashionUnited meer over Nederlandse opening, de plannen en het 50-jarig bestaan.

Pantone: welke kleuren zagen we terug op de catwalk?

Nu de ready-to-wear damesmode SS20 modeweken erop zitten, heeft FashionUnited de balans opgemaakt. FashionUnited selecteerde een aantal New York Fashion Week, London Fashion Week, Milan Fashion Week en Paris Fashion Week SS20 catwalklooks per trendkleur. Van zachtgeel tot aqua.

Trendevent Christine Boland

Trendwatcher Christine Boland vertelt over de belangrijkste consumententrends op het raakvlak van strategie, concept, retail en marketing. Zij stelt de vragen; wat onderscheidt de mens van machine in een tijd van algoritmes, artificial intelligence en een spraakgestuurd internet of everything? En wat zijn de nieuwe waarden als de individualistische consument (heel langzaam) verandert in een collectieve wereldburger? FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

'We live in a material world' - Brussel

Wat hebben duurzaamheid, materiaalkeuzes en beleving gemeen als het over winkels gaat? De resultaten van een tweejarige studie (TETRA-project) worden donderdagavond gedeeld. Er wordt verteld hoe je belevingsgericht materialen kan selecteren, hoe je materialen kan kiezen met aandacht voor het milieu, en welke tools we ontwikkeld hebben die dit keuzeproces ondersteunen. Een verslag.

China's reis van fabrikant naar opkomende ontwerper

Chinese kleding fabrikanten veranderen tegenwoordig in modemerken en werken koortsachtig aan hun originele ontwerpen. Terwijl, als een vertraging in groei in de op een na grootste retailmarkt ter wereld ontstaat, zou internationale expansie kunnen toenemen. Hoe zou een Chinees merk met wereldwijde aantrekkingskracht er dan uitzien?

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Woensdag 9 oktober

Lancering LRNCE x Bellerose

Donderdag 10 oktober

Bekendmaking winnaar BKRK-wedstrijd Textiel 2019

Vrijdag 11 tot enmet zondag 13 oktober

Brussels Fashion Days

Zaterdag 12 oktober

Opening Modemuseum Hasselt tentoonstelling SMUK

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN