• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Dit modenieuws kunt u verwachten in week 10 - 2020

Dit modenieuws kunt u verwachten in week 10 - 2020

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 9. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 24 februari tot en met 1 maart.

Amsterdam Fashion Week - AFW Studio

Paris Fashion Week loopt deze week tot zijn einde maar in Amsterdam wordt de modeweek juist weer opgestart. De maart editie valt onder de noemer AFW Studio, het concept waarbij andere disciplines naast mode een plaats krijgen. Op het programma staan onder andere G-Star Raw, Duran Lantink, Daniëlle Cathari, Zoe Karssen, Lieselot Elzinga en Ninamounah. Voor de modeliefhebbers is er echter genoeg te doen. Geen uitnodiging binnengekregen? De Fashion Illustration expositie en de AFW Industry Talks zijn gratis te bezoeken. Voor de tank moet vooraf wel geregistreerd worden. Houd de website van FashionUnited vanaf donderdag 5 maart in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de modeweek.

De weg vrij maken voor de toekomst: AMFI hervormt onderwijs

In een industrie die constant verandert is het moeilijk om up-to-date te blijven. Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) heeft daarom het onderwijs flink geherstructureerd zodat het lesprogramma de visie en voorkeuren van de nieuwe generatie weerspiegelt. FashionUnited gaat in gesprek met Peter Leferink, het hoofd van Mode & Ontwerp bij AMFI.

Morobé en 42|54 openen pop-up samen

Van 7 tot en met 14 maart is de zomercollectie van Belgische merken 42|54 en Morobé te vinden bij de Rio Store in Gent. 42|54 is het merk van Elodie Quedraogo en Olivia Borlée. Het merk is een ecologisch bewust activewear merk zonder het modegevoel te verliezen. 42|54 omschrijft zichzelf als stoer en cool. Dit sluit aan bij de schoenen van Virginie Morobé, de ontwerper achter Morobé. Bij het schoenenmerk draait het om attitude.

Verder op de kalender

Maandag 2 maart

Uitreiking Gouden en Zilveren Schoen

Zondag 8 maart

Modebeurs Gallery Shoes in Dusseldorf

Zondag 8 maart

Internationale Vrouwendag

Dit wordt het modenieuws