• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Debenhams aantrekkelijker voor kopers

Debenhams aantrekkelijker voor kopers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Engelse winkelketen Debenhams heeft de afgelopen weken een groei in opbrengst van vijf procent geconstateerd en daarmee is de waarde van het bedrijf aanzienlijk opgelopen. Als gevolg van het warme weer en de zomeruitverkoop is vooral de dameskleding in de grote Britse warenhuizen van de planken gevlogen. Deze groei haalt het verlies dat Debenhams vorig jaar in deze periode maakte, weer enigszins op.

Volgens Belinda Earl, algemeen directeur, zal de stijgende trend waarschijnlijk doorzetten. "Vooral de jonge modemerken van Debenhams tonen veel potentieel.", zei zij in een interview met het Amerikaanse persagentschap Reuters. "Voor het komende jaar verwachten we zelfs een groei van acht procent." En dat komt goed uit, want Debenhams staat te koop.

Op dit moment zijn er twee grote gegadigden voor de aankoop. De Permira Groep heeft al een bod op Debenhams gedaan, maar krijgt nu concurrentie van CVC Capital Partners, die de keten wel zou willen overnemen in samenwerking met de Texas Pacific Groep. Debenhams hoopt dat het door de recente opbrengsten een hoger bod mag verwachten dan aanvankelijk gedacht werd.

Debenhams