• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • De drie belangrijkste tassentrends voor begin 2021

De drie belangrijkste tassentrends voor begin 2021

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De belangrijkste tassentrends voor begin 2021: franjes, volume en wit. Misschien is het omdat veel consumenten vanuit huis werken en het dan zo verleidelijk is jezelf niet echt op te doffen, dat de tassen begin 2021 juist zo opvallend zijn. Een goede statement tas leidt de aandacht immers af van een simpele, comfortabele outfit...

Gekeken naar het nieuwe jaar, is het duidelijk: tassen mogen gezien worden. Dit zijn volgens 24Sèvres de grootste tassentrends voor 2021:

1. Meer volume

JW Anderson, Simone Rocha en Fendi toonden in februari - ja, dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden - al volumineuze jurken op de catwalk. Denk: overdreven ballonmouwen en jurken die zo breed zijn dat 1,5 meter afstand houden vanzelf gaat. Toch is het zeer onwaarschijnlijk dat covid-19 al invloed had op deze collecties. De ontwerpers verklaarden met de volumineuze silhouetten vooral het belang te onderstrepen dat vrouwen ruimte mogen innemen en gezien mogen worden.

Ook tassen zijn in 2021 niet langer minimalistisch. Hoewel de it-bags niet per se groot hoeven zijn qua inhoud, stralen ze qua design een en al volume uit. Toverwoorden zijn: comfort, cozy en oversized. Niet voor niets hebben ze namen als 'pillow bag' of worden ze liefkozend 'le croissant' genoeg.

2. Franjes

Als er een trend is waar we niet omheen kunnen dan is het wel de fringe. Werkelijk álles mag de komende tijd franjes hebben: van avondjurken tot kokerrokken. En tassen dus. De kwastjes kunnen tassen 'subtiel' verfraaien, of juist lang en opvallend zijn.

Denk bij de inkoop misschien wel een beetje aan de lengte van de fringe. Hoewel de Nederlandse vrouw waarschijnlijk niet het probleem heeft dat de franjes de grond raken tijdens het lopen, kunnen ze wel alle kanten op wapperen in de wind. Of erger nog: in de spaken van de fiets terechtkomen...

3. Dé trendkleur van 2021: wit

Het was de belangrijkste voorspelling van Lidewij Edelkoort tijdens haar trendseminar deze zomer: wit. Wit het hele jaar door. “Het is voor het eerst in de mode dat witte tinten van de zomer naar de winter en nog verder gaan,” aldus Edelkoort. “In Amerika zeggen ze ‘you can’t wear white after labourday’. Daar zullen ze zich nu echt overheen moeten zetten.”

Behalve witte breisels - die ongetwijfeld goed verkocht worden in deze tijd waarin consumenten verlangen naar comfortabele kleding - zien we ook witte tassen het hele jaar door. In leer of vegan leer.

Of gemaakt van faux fur. Dan heb je meteen nog een trend te pakken. Want Edelkoort ziet ook dat consumenten door de pandemie en de economische onzekerheid behoefte hebben aan zachtheid, warmte en geluk.

Beelden: website 24Sevres

Partner Content