Dankzij zijn welvarende dameslijn heeft Hugo Boss een winststijging in de eerste negen maanden van het jaar beboekt. Het Duitse modehuis heeft daarom de winstverwachtingen voor fiscaal 2005 opgeschroefd en heeft de prognose voor het netto inkomen naar boven aangepast van 100 miljoen euro naar 105 miljoen euro.

In de eerste negen maanden zag Hugo Boss het netto inkomen met 19 procent stijgen naar 114 miljoen euro. Dit houdt in dat het merk in de laatste drie maanden van het jaar een verlies mag verwachten. Hugo Boss genereert het merendeel van de omzet namelijk in het eerste en derde kwartaal, wanneer de boekingen van de pre-orders voor de komende collecties plaatsvinden. De omzet voor de eerste negen maanden steeg 12 procent naar 1.06 miljard euro. De omzet van Boss Woman schoot in deze periode met 36 procent omhoog naar 74 miljoen euro.

Naast de lancering van Boss Woman heeft het bedrijf ook Boss Orange en Boss Green voor mannen gelanceerd. Deze merken richten zich op de sports lifestyle kledingmarkt, een gebied dat door sportgoederengiganten als Puma en Adidas wordt gedomineerd. Hugo Boss heeft ook de aftreding van bestuurslid Lothar Reiff bekendgemaakt. Het bedrijf heeft besloten het aantal bestuursleden van vijf tot vier te reduceren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN