Cruise show Louis Vuitton vindt plaats in Miho Museum Japan

Dat Louis Vuitton haar cruise collectie van 2018 in Japan zal tonen, was al enige tijd duidelijk. Nu heeft Nicolas Ghesquière ook de precieze locatie bekendgemaakt, namelijk het Miho Museum in Kyoto, Japan. Dat liet de creatief directeur weten op zijn Instagram-account. De cruise show staat gepland op zondag 14 mei.

Het Miho Museum is een bijzonder gebouw, dat met name bekend staat om de bosrijke omgeving. Het museum, in 1997 ontworpen door I.M. Pei, beschikt onder andere over een enorme tunnel die leidt tot een structuur met een dak van staal en glas. De vloer en muren zijn gemaakt van beige kalksteen uit Frankrijk, hetzelfde materiaal dat Pei gebruikte voor de ontvangsthal van het Louvre. Daar showde Louis Vuitton tevens de herfstcollectie van 2017.

“We hebben architectuur altijd al een zeer integraal deel van ons verhaal laten uitmaken,” zei Louis Vuitton-CEO en voorzitter Michael Burke tegenover WWD. “Toen ik cruise lanceerde toen ik hier kwam werken, moest het exotisch zijn. Het moesten plaatsen zijn waarvan je wist dat ze bestonden, maar nooit naartoe zou gaan.”

Japan is zeker geen onbekend terrein voor Louis Vuitton. In 1978 opende het modehuis een eerste boetiek in Tokyo en door de jaren heen werkte het luxemerk samen met prominente Japanse kunstenaars als Takashi Murakami, die achter de bekende Murakami-tas van Louis Vuitton zit.

Met het Miho Museum kiest Louis Vuitton, net als vele luxe modehuizen, opnieuw voor een aparte locatie voor de cruise show. Vorig jaar presenteerde het label de cruise show al in het Niterói Contemporary Art Museum (MAC) in Rio de Janeiro. Daarvoor koos het modehuis voor bijzondere locaties in Monaco en Palm Springs.

Volgende week presenteert FashionUnited een kaart met alle cruise 2018 collectie showlocaties.

Beeld: Louis Vuitton Facebook