De Belgische modefederatie Creamoda zet vraagtekens bij de keuze van de Belgische regering voor twee bedrijven die Belgische burgers van mondmaskers moeten voorzien. Volgens Creamoda gaat het om firma’s die “niet gekend zijn in de wereld van medische en beschermkleding”, aldus de federatie in een persbericht.

Creamoda maakt zich met name zorgen over het bedrijf Avrox uit Luxemburg, een “postbusfirma zonder website of telefoonnummer en op een adres waar meerdere postbusfirma’s gevestigd zijn”. Avrox zou de huur en verhuur van wagens en lichte voertuigen hebben als NACE-activiteit, en er zou geen financiële informatie over het bedrijf te vinden zijn. “Hoe kan een dergelijke firma op korte termijn 15 miljoen mondmaskers leveren?”, aldus Creamoda in het bericht.

Volgens De Standaard voldeed het bedrijf wel aan alle criteria van de aanbesteding. Toch verklaart Creamoda: “De Belgische confectie-industrie ervaart deze toewijzing als een kaakslag en vindt het een ongelooflijk gemiste kans om de Belgische bevolking professioneel gemaakte mondmaskers aan te bieden.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN