• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Courrèges te koop?

Courrèges te koop?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modemerk Courrèges is mogelijk te koop. De eigenaren van het merk, oprichter André Courrèges en zijn vrouw Coqueline, zijn door een onbekende koper benaderd met een bod. Het echtpaar onderzoekt momenteel belangstelling voor hun bedrijf in de markt, aldus Women's Wear Daily. Het Amerikaanse vakblad meldt dat het beroemde merk een bod van ruim 100 miljoen euro kan verwachten. Een woordvoerster voor Courrèges weigerde commentaar te geven op het bericht.

Het bedrijf, dat naam maakte in de jaren zestig met gogolaarzen en minimalistische 'mod' ontwerpen, heeft een vlaggenschip in Parijs en een zeer verreikende licentieonderneming in Japan. Het vlaggenschip in Parijs is mondiaal het enige verkooppunt voor de parfums van het merk. De retailomzet in Japan wordt geschat op 400 miljoen euro. Het merk schijnt er enorm populair te zijn en overweegt een uitbreiding in andere Aziatische markten, met name in China en Zuid Korea. Courrèges levert niet langer aan vooraanstaande Amerikaanse retailers als Bergdorf Goodman, Neiman Marcus en Jeffrey. Het bedrijf verbrak in 2002, ondanks een vruchtbare samenwerking, alle contact met deze winkels.

Volgens WWD hebben luxeconglomeraten al langer hun oog op het modehuis, dat sinds 10 jaar door Coqueline wordt geleid. In de jaren negentig hebben bedrijven zoals LVMH belangstelling getoond voor een mogelijke acquisitie, maar de vraagprijs en verkoopcondities zouden hen hebben afgeschrokken.

Courreges