• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Cos en Mr Porter komen met capsule collectie

Cos en Mr Porter komen met capsule collectie

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De luxe webshop Mr Porter en Zweedse modeketen Cos hebben opnieuw de handen ineen geslagen voor een capsule collectie.

De collectie Cos x Mr Porter, The Art of Everyday genaamd, bestaat uit 35 stukken waaronder gebreide truien, broeken, overhemden en jassen in een rustig palet van oud roze, grijs, bruin en donkerblauw. Schoenen en reistassen behoren ook tot het assortiment.

”We hebben de kernstukken uit de hoofdcollectie van Cos gekozen, en een speciale selectie daarvan gemaakt voor Mr Porter,” zei Martin Andersson, hoofdontwerper herenmode van Cos in een interview met WWD. “Ieder stuk bevat een exclusief element: stof, kleur, designelementen. De collectie is gebaseerd op twee hoofdzakelijke trends: Every Day Decadence en Future Vision. Decadente stoffen en een gevoel van weelde zijn geïnspireerd door de schilderijen van kunstenares Lynette Baokye, en vormen een contrast met sportief technisch nylon en polyester.”

Dit is de tweede samenwerking voor de twee bedrijven. Vorig jaar lanceerde Mr Porter samen met Cos de Modern Traveller collectie. Deze werd volgens Mr Porter ‘zeer goed ontvangen’, gezien de twee bedrijven dezelfde stijlbewuste klanten dienen.

De nieuwe collectie is vanaf 23 oktober op de sites van Mr Porter en Cos, en in een select aantal Cos winkels verkrijgbaar.

COS
Mr Porter