• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Converse viert 100-jarig bestaan

Converse viert 100-jarig bestaan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Converse bestaat honderd jaar en dat zullen we weten. Om het bestaan van een eeuw basketbalschoenen te vieren heeft het Amerikaanse merk verschillende specials bedacht. Een daarvan is een nieuwe Red-lijn; de 1Hund(red) artistscollectie. De collectie is een wereldwijd project dat gedurende een heel jaar gepromoot wordt. De 1 Hund(red) artist collectie bestaat uit honderd ontwerpen die geprint worden op verschillende schoenen uit het assortiment van Converse. De ontwerpen zijn afkomstig van honderd verschillende artiesten en kunstenaars uit de wereld van kunst, muziek, sport en mode. De artiesten gaven een eigen interpretatie aan het cijfer 100 met daarbij de filosofie van Red in het achterhoofd. Artiesten die meededen met de actie zijn onder anderen modeontwerper Dr. Romanelli, skateboardcampioen Harley Carrera en textiel designer Lena Corwin. De eerste ontwerper waarvan een ontwerp in de winkels zal liggen is Michel White, die de graffitikunst van zijn overleden broer, Dondi White, op een schoen heeft verwerkt. Alle schoenen uit de Red collectie zijn te herkennen aan een rood vetergaatje en elke stijl heeft een nummer dat naar de artiest van het ontwerp verwijst.

Red is een initiatief dat in 2006 door Bono, de zanger van U2, in het leven is geroepen. Verschillende merken als Apple, Gap, Motorola, Armani en nu dus Converse produceren een aantal modellen waarvan een deel van de opbengst ten goede komt aan de bestrijding van aids, tuberculose en malaria wereldwijd. Converse heeft behalve deze 1Hund(red) collectie al eerder producten voor Red ontwikkeld.

Converse heeft ook een aantal 'gewone' specials bedacht om zijn honderdste verjaardag te vieren. Zo gaat binnenkort een nieuwe campagne van start waarin gebruik wordt gemaakt van iconen uit de afgelopen eeuw zoals James Dean en zullen verschillende oude modellen opnieuw worden uitgebracht. Converse werd in 1908 opgericht door Marquis Mills Converse, die een schoenenfabriek opende en direct aan de winkel ging leveren. Overigens bestaat de All Star - het meest bekende model van het merk - nog geen honderd, maar negentig jaar.

Converse