• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chloé benoemt nieuwe ontwerper

Chloé benoemt nieuwe ontwerper

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is nu officieel. Paolo Melim Andersson is de nieuwe hoofdontwerper van modehuis Chloé. De 34-jarige ontwerper is afkomstig van het Italiaanse modehuis Marni, waar hij zeven jaar heeft gewerkt. De Zweedse Melim Andersson, die aan de beroemde Central St Martin’s zijn graad behaalde, zal per direct bij Chloé beginnen en zal geen interviews geven voordat hij zich heeft ingewerkt. Zijn eerste collectie voor het merk zal volgend jaar maart debuteren.

“(Paolo’s) missie is om een nieuwe richting met het Chloé merk in te slaan,” zei Ralph Toledano, voorzitter van Chloé, in een gesprek met WWD. “Hij zal, net als zijn voorganger (Phoebe Philo, red.) veel vrijheid krijgen om zijn eigen weg te vinden.” Toledano zei dat hij meer dan 30 potentiële kandidaten had gesproken, voordat hij een beslissing nam. Het was zijn doel “iemand te vinden met talent, iemand in wie ik geloofde.” De benoeming is door internationale inkopers met veel enthousiasme begroet. Debbie Urbach de Jonge, inkoopster voor Azzurro Due in Amsterdam, vindt de benoeming zeer positief voor de ontwikkeling van het merk. “Chloé zit nu op zijn hoogte punt qua stijl. Melim Andersson zal met zijn creatieve geest dat hoogtepunt in stand kunnen houden.” Zij verwacht de prints, bolle vormen en wijde ruggen die zo typerend zijn voor de ontwerpen van Marni in Chloé terug te zien. Azzurro Due voert beide merken.

Ondertussen heeft Marni zich van ieder kommentaar onthouden omtrent Melim Andersson’s vertrek en een eventuele opvolger.

Chloe