• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chanel showt cruise 2017 collectie in Havana, Cuba

Chanel showt cruise 2017 collectie in Havana, Cuba

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Na catwalkshows in wereldsteden als Dubai, Miami, Venetië, Singapore en Seoul, gaat het luxe modehuis Chanel volgend jaar voor de eerste keer naar Latijns-Amerika. Gisteren kondigde het Franse modemerk aan dat haar cruise 2017 collectie op 3 mei volgend jaar wordt gepresenteerd in Havana, Cuba.

Creatief directeur Karl Lagerfeld gaf al een kleine hint over de locatie tijdens Chanel’s SS16 show vorige maand, toen hij zei graag een show te willen doen in Cuba. Volgens Fashionista zijn het cultureel rijkdom en de openstelling van het Caribische eiland al lange tijd een inspiratiebron voor Lagerfeld.

Vorig jaar presenteerde Lagerfeld zijn cruise collectie nog in Seoul, Zuid-Korea. Chanel is overigens niet het enige modehuis dat haar tussencollecties op exotische locaties showt: Louis Vuitton organiseerde afgelopen voorjaar een evenement in het Amerikaanse Palm Springs en Dior presenteerde haar cruise 2016 collectie aan de Cote d’Azur.

De nieuwe locatie is vermoedelijk in lijn met Chanel’s geplande strategie om een standaardisatie van de prijzen van producten over de hele wereld te realiseren. Begin dit jaar zei Algemeen Directeur Bruno Pavlovsky in een interview met de South China Morning Post dat Latijns-Amerika één van de belangrijkste groeimarkten voor Chanel is. Waarom de show precies in Cuba plaatsvindt, is niet bekend.

Chanel
CRUISE