• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Chanel eert oprichtster Gabrielle met nieuw parfum en tas

Chanel eert oprichtster Gabrielle met nieuw parfum en tas

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Morgen start voor Chanel het jaar van Gabrielle. Vanaf nu staat het jaar van merk in het teken van ‘Gabrielle’, haar iconische oprichter. Ze wordt geëerd met een parfum en tas die haar naam draagt.

“We geloven dat het logisch is om Gabrielle in het zonnetje te zetten in 2017”, zegt CEO van Chanel Fashion Bruno Pavlovsky tegen WWD, “omdat we in alle segmenten veel te brengen hebben en we willen nieuwe klanten trekken.”

De tas, de Gabrielle, is al gespot tijdens de catwalkshow van het modehuis afgelopen oktober. Het ontwerp is een hobo-tas met een platte onderkant en de bekende keten hengsels. De tas is in 6 verschillende designs gemaakt, in verschillende maten en materialen. De kleinste variant van de tas gaat ongeveer 2.850 euro kosten tot de grootste en uitgebreidere variant met andere stofcombinaties die 31.300 euro kan kosten.

Na de tas wordt in juni ook een nieuw parfum gelanceerd. Gabrielle Chanel eau de toilette is dan verkrijgbaar op de website van het merk. Hoe de geur precies is samengesteld is nog niet bekend, maar de omschrijving ‘abstract floral’ werd wel gegeven. Ook een prijs van de eau de toilette is nog niet onthuld.

Beeld: Chanel

Chanel