Een aantal investeringsbedrijven heeft belangstelling getoond voor modehuis Roberto Cavalli. Een bron dicht bij de Italiaanse ontwerper heeft laten weten dat Cavalli ontevreden was met de waardering van zijn bedrijf door diverse geïnteresseerde partijen die een bod op het bedrijf hebben uitgebracht. Women's Wear Daily, die met de bron sprak, schrijft dat Cavalli de waarde van zijn bedrijf schat op ruim 1 miljard euro, en geïnteresseerd is in minderheidsinvesteringen en, op latere termijn, een mogelijke beursgang.

Hoewel het bedrijf geen commentaar wilde geven, heeft WWD achterhaald dat een van de geïnteresseerde investeringsbedrijven SAB Capital is. Dit is een nieuw fonds dat door Sheikh Salah Al-Belawi is opgericht. Volgens marktbronnen heeft SAB een vriendelijk bod voor 60 procent gedaan. Volgens dezelfde bronnen zou SAB ook op zoek zijn naar andere investeringsmogelijkheden binnen de luxe modesector.

Roberto Cavalli SpA boekte in 2004 een nettowinst van 1.4 miljoen euro en een omzet van 97.7 miljoen euro. Daarnaast heeft hij een aantal licentieovereenkomsten, waaronder zijn Just Cavalli merk, dat via een apart bedrijf, Iga Finance BV, in Nederland gelicenseerd is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN