C&A heeft vorig jaar een omzet geboekt van 5,2 miljard euro. In Nederland is de omzet van het kledingconcern met 7,6 procent gestegen tot 455 miljoen euro. Exacte winstcijfers over 2005 wilde C&A nog niet geven. Een woordvoerder zei in het NRC dat het concern met 1000 winkels in Europa 'ruim een half miljard euro' winst maakt. In Nederland zou het gaan om een winst van 50 à 100 miljoen euro.

Het is voor het eerst dat het 165-jarige Nederlandse bedrijf zijn resultaten publiek heeft gemaakt. C&A heeft tevens zijn toekomstplannen gepresenteerd. Het bedrijf wil vooral in Frankrijk, Spanje en Portugal en in Oost-Europa, Turkije en Rusland fors uitbreiden. Men verwacht dit jaar 120 à 150 kledingzaken te openen. Nu heeft de modeketen één winkel in Rusland. Dit jaar komen er zeven bij.

In Nederland wil C&A dit jaar drie nieuwe winkels openen. Sinds 2002 heeft C&A hier 27 nieuwe filialen geopend, waarmee het totaal nu op 110 staat en het bedrijf in ons land marktleider is. Volgens eigen gegevens heeft C&A in Nederland een marktaandeel van 5 procent. In de nabije toekomst staan nog dertig à veertig nieuwe winkels in Nederland gepland, ”maar het is moeilijk om goede locaties te vinden.”

Het concern maakte in de tweede helft van de jaren negentig een moeilijke tijd door. Het moest winkels afstoten en leed in veel landen verlies. C&A had toen geen antwoord op snel expanderende kledingketens zoals H&M, We en Mexx. Volgens de woordvoerder is de mode bij C&A nu meer bij de tijd. ”In de jaren negentig was het het 'net niet'. (Bron: NRC Handelsblad)

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN