Het Britse modehuis Burberry Group plc heeft vandaag de benoeming van Brian Blake tot Executive Director bekend gemaakt. Blake zal onmiddelijk toetreden tot het Bestuur. Blake is sinds afgelopen juni Worldwide President en Chief Operating Officer van Burberry. Hij rapporteert aan de Chief Executive van Burberry, Rose Marie Bravo. In deze hoedanigheid is hij ondermeer verantwoordelijk voor wereldwijd toezicht op de groothandel, detailhandel, licenties en productie.

Brian Blake werkte aanvankelijk bij de Gucci Groep, waar hij sinds oktober 2002 Executive Vice President is. Gedurende zijn 17 jaar durende loopbaan bij de Gucci Groep deed Blake veel internationale ervaring op in diverse afdelingen en in alle regios, waaronder Japan, Azie en de Emerging Markets. In die 17 jaar maakte hij carriere voor zichzelf en bekleedde posities van toenemend belang. Zo is hij onder andere President en Chief Executive van Gucci Group Watches worldwide geweest, Presiden en CEO van de Gucci Division Worldwide en President en CEO van Gucci America. Tegelijk met de benoeming van Blake bracht Burberry ook de half-jarige cijfers tot 30 september 2004 uit.

De totale omzet van de Groep steeg met 14% naar £347 miljoen ( EUR 507 miljoen). De omzet van de detailhandel steeg met 12%. In de afgelopen zes maanden opende de Groep, zoals gepland, drie winkels en rondde met goed gevolg een aantal belangrijke renovaties van bestaande winkels af. Een aantal Japanse licenties werden vernieuwd en een licentie voor een nieuw parfum zorgde voor toenemende inkomsten en marketing initiatieven. Het mannenparfum Burberry Brit boekte veel succes. Naar aanleiding van een sterke eerste helft, kondigde John Peace, voorzitter van Burberry, aan dat het bedrijf aandelen zal terugkopen om het capitaal versterken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN