• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Burberry boekt wederom winst

Burberry boekt wederom winst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Brits modehuis Burberry heeft in het tweede kwartaal een omzetstijging van 7 procent gerealiseerd naar £257 miljoen (380,4 miljoen). In de eerste helft steeg deze met 10,4 procent naar £392 miljoen. Volgens voorzitter Angela Ahrendts zijn de verkoop van jassen, damesmode en de 'buitengewone lancering' van de nieuwe Burberry Icons accessoirecollectie grotendeels verantwoordelijk voor de omzetstijging in het tweede kwartaal.

”Over het algemeen zijn de resultaten gelijk met onze verwachtingen voor het fiscale jaar,” zei Ahrendts in een persbericht. De retailomzet, die 43 procent van de totaalomzet vertegenwoordigt, steeg in de eerste helft met 23 procent, terwijl de omzet uit groothandelsactiviteiten 46 procent van het totaal - met 1 procent opschoof. De omzet uit licenties steeg met 5 procent. In het tweede kwartaal daalde de groothandelsomzet echter met 5,3 procent, terwijl de retailomzet met 38 procent steeg. Volgens Goldman Sachs analyst Jacques-Franck Dossin heeft de daling van de groothandelsactiviteiten te maken met een uiteenlopende trend in retail- en groothandelsomzet. ”Het toont aan dat derden nog steeds sceptisch zijn over de aantrekkelijkheid van het merk, ondanks verbeteringen op retailniveau,” schrijft hij. ”Het ziet ernaar uit dat de directie daarom de retailuitbreiding voortzet.” Hij vreest dat hierdoor de kostenstructuur zal stijgen.

Een woordvoerdster voor Burberry gaf toe dat de de groothandelsactiviteiten iets zijn gedaald, maar zei dat dit vooral in Spanje het geval was. Het is een verzadigde markt waarbinnen Burberry zich nu meer concentreert op retail. In het afgelopen kwartaal opende de eerste flagship in Madrid en er komt een tweede flagship in Seville. ”Burberry heeft aangegeven meer op groei door retailactiviteiten te willen concentreren. Daarmee heeft het de ontwikkeling van het merk in eigen handen,” zei ze. ”Het is nu goed op weg. We verwachten over een half jaar dat de retailomzet ongeveer 50 procent van het totaal zal bedragen.”

Burberry zei op woensdag dat het de retailactiviteiten in 2006/7 versneld zal uitbreiden. Er staan negen nieuwe winkelopeningen, 10 concessies en vier nieuwe outletstores in het verschiet. Hiermee wordt de verkoopruimte met 13 procent opgeschroefd. Dit jaar zal het bedrijf naar verwachting £50 miljoen van het kapitaal besteden. Analysten verwachten dat de de groothandelomzet in de tweede helft traag zal blijven. Ondertussen werd door de markt druk gespeculeerd over een eventuele overname van Burberry door luxegigant PPR. Burberry wilde geen commentaar geven, maar volgens een analyst gaat het om Bulgari, niet Burberry.

PPR heeft eerder te kennen gegeven dat het wilde investeren in horloges, sieraden en kleine luxe artikelen. Bij Burberry ligt de concentratie meer op kleding.

Burberry