• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Britten voorzien zwaar jaar

Britten voorzien zwaar jaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Miljardair en Arcadia Group eigenaar Philip Green voorziet geen significante groei voor de retailer op de korte termijn. Green was kort geleden in Londen alwaar hij zijn strategie voorlegde voor het opzetten van een Fashion Retail Academy (FRA). De FRA wordt ondersteund door de 54-jarige Green en is een project in samenwerking met de in de Britse hoofdstad gesitueerde College of Fashion. De academie is mede een middel om de commerciële handel in mode op een hoger peil te brengen en gaat in september 2006 van start.

Volgens het Britse equivalent van het CBS, waren de consumentenaankopen in februari lager dan die van de voorgaande maand. "Sinds oktober vorig jaar is de consument minder aan het uitgeven," zei Green. "Voor de kledingbranche was het weer deze lente opmerkelijk, maar ik denk dat de rest van het jaar een moeilijke tijd wordt."

De afgelopen tien maanden heeft de Britse bank vijf keer de rente verhoogd. Dit heeft geleid tot een aanmerkelijk lager aankoopgedrag van consumenten. Laag segment retailers als Chestnut zijn dan ook een geduchte concurrent geworden van 's Britse grootste retailerketen Marks & Spencer (M&S).

De visie van CEO Stuart Rose van M&S, ontloopt dat van Philip Green maar heel weinig. Hij zei medio maart op de conferentie tijdens de London Retail week: "Sinds kerstmis is de omloop in de retailwereld zwaar. Wanneer een bedrijf achter loopt in de verkoop, dan heeft ie het moeilijk. We vechten allemaal om de aandacht van de consument. En het wordt niet gemakkelijker."

M&S heeft ook te kennen gegeven het inititatief van een nieuwe mode academie te ondersteunen. Dit door middel van financiële middelen of onderwijsmogelijkheden. Het Britse ministerie van onderwijs heeft inmiddels een bijdrage van £ 10 miljoen toegekend.

Retail