• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Brenninkmeijers miljarden naar Zwitserland

Brenninkmeijers miljarden naar Zwitserland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

C&A's miljardair familie zoekt voordeligere belastingen op in Zwitserland, de familie brengt al haar bedrijven onder in een holding in Zwitserland. Volgens een woordvoeder van de familie biedt dat verschillende voordelen, waaronder een belastingvoordeel.

De 46-jarige Erik Brenninkmeijer wordt de voorzitter van de raad van bestuur, Patrick Brenninkmeijer wordt chief executive officer (ceo). In de raad van bestuur zit nog een familietelg, John Brenninkmeijer en een buitenstaander, Vernon Sankey. De oprichters van C&A hebben wereldwijd verschillende bedrijven. Volgens de familiewoordvoerder werd het tijd om structuur aan te brengen in het geheel aan Brenninkmeijer-bedrijven. En werd besloten alle bedrijven onder de Cofra Holding in het Zwitserse Zug onder te brengen.

Cofra is een reeds langer bestaand bedrijf. Het is een samenvoeging van de eerste twee zaken die de familie in Zwitserland kocht. De zegsman benadrukt dat de stap geen gevolgen heeft voor de bedrijven die in de holding worden ondergebracht, waaronder C&A, Marca Europe en de vastgoedactiviteiten zoals Redevco Europe en Devon Properties. 'Vanuit de holding wordt gecoördineerd en de lange termijn strategie uiteen gezet. Er komt geen bemoeienis met de dagelijkse gang van zaken in de verschillende bedrijven.' Het kapitaal van de Cofra Holding bedraagt bijna 1,5 miljard gulden. De familie Brenninkmeijer beschikt volgens de Quote-top 500 van rijkste Nederlanders over 15 miljard. bron: De Financieele Nieuwsdienst

C&A