• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Brantano ziet omzet dalen

Brantano ziet omzet dalen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische Brantanogroep heeft afgelopen jaar een omzetverlies geleden van 2,9 procent. Als oorzaak voor het verlies wijst de schoenenretailer naar de ongunstige weersomstandigheden. In totaal behaalde Brantano over het boekjaar 2006 een omzet van € 295,2 miljoen. Eerder liet het bedrijf weten een jaaromzet van € 295 miljoen te verwachten. "De weersomstandigheden hebben het ons in 2006 heel moeilijk gemaakt," zegt Christine Vermeersch Chief Financial Officer bij Brantano. "In hetvoorjaar was er geen mooi weer en gedurende de winterperiode is het niet koud geweest. Gevolg is dat mensen geen behoefte hadden aan de nieuwe collecties en hun aankopen uitstelden totdat het uitverkoop was. In het Verenigd Koninkrijk kwam daar nog bij dat onze herpositionering nog niet goed aansloeg bij de consumenten. We waren in deze markt afgegleden tot discounter en we willen nu weer het middensegment bedienen."

Van de totale groepsomzet van € 295,2 miljoen nemen België en Luxemburg € 136,3 miljoen voor hun rekening. Het Verenigd Koninkrijk en het Midden Oosten zijn samen goed voor € 158,9 miljoen. De omzet van België en Luxemburg bedraagt aldus 46,2 procent van het groepstotaal. De omzet in deze landen was in 2006 € 136,3 miljoen. Dat is een daling van 2,1 procent ten opzichte van 2005. In de bestaande winkels werd eennegatieve groei van 1,5 procent opgetekend. In 2006 werd één winkel geopend en werd één winkel gesloten wegens brand. Deze winkel zal in de loop van 2007 heropenen.

In het tweede semester werd een negatieve omzetgroei van 2,3 procent en een totale omzetdaling van 3,1 procent opgetekend. De omzet van het Verenigd Koninkrijk en het Midden Oosten bedraagt 53,8 procent van het totaal. De omzet van 2006 was € 158,9 miljoen tegenover € 164,9 miljoen het jaar daarvoor. De totale omzet daalde aldus met 3,7 procent. In ponden uitgedrukt daalde de totale omzet met 4,0 procent. In 2006 gingen in het Verenigd Koninkrijk zeven nieuwe winkels open en werden er vijf gesloten. In het Midden-Oosten kwamen er drie 3 winkels bij. Ondanks het verlies is Brantano tevreden met het behaalde resultaat: "De vooropgestelde omzet voor 2006 bedroeg € 295 tot 300 miljoen. Met een gerealiseerde omzet van €295,2 miljoen hebben we deze prognose gehaald," aldus Joris Brantegem, voorzitter van de Raad van Bestuur. Momenteel heeft Brantano alles bij elkaar 285 winkels. Komend jaar wil Brantano daar zeven nieuwe winkels aan toevoegen. Verder staat er voor zowel het Verenigd Koninkrijk als België een grote marketingcampagne op het programma.

Ook wil Brantano de afhankelijkheid van het weer beperken door zich meer te richten op modetrends en zo impulsaankopen te stimuleren. "Ons doel is dat mensen dingen gaan kopen omdat ze het mooi vinden en niet meer omdat ze het nodig hebben," verklaart Vermeersch. "Daarnaast willen we ervoor zorgen dat we een vaste voorraad met typische zomer- en winterproducten op voorraad hebben. Mochten zich dan extreme weersomstandigheden voordoen, dan zijn we daarop voorbereid." Concreet wil Brantano voor 2007 zich richten op omzetgroei en margestijging. "Voor 2007 streven we naar een jaaromzet van € 300 à 310 miljoen."aldus Brantegem..

Brantano