• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Brantano verbetert resultaat Q1

Brantano verbetert resultaat Q1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij de Brantano Groep lijkt het tij te keren. Na een winstdaling van ruim vijf procent over 2005 en een omzetverlies van bijna drie procent in 2006, is het eerste kwartaal van 2007 van de schoenenretailer weer positief ten opzichte van dat van het vorige jaar.

Het eerste kwartaal verliep, onder meer dank zij de gunstige weersomstandigheden in de maand maart, goed. Vorig jaar weet de schoenenketen de tegenvallende resultaten eveneens aan het weer. De keten is van plan de afhankelijkheid van het weer in de toekomst verder te beperken. De groep kondigde aan dat te willen bereiken door zich meer te richten op modetrends en zo impulsaankopen te stimuleren. Die omslag werd dit jaar in België ingezet door een intensieve marketingcampagne. Ook werden er vier winkels omgebouwd naar het vernieuwde winkelconcept. Ook in het Verenigd Koninkrijk kende de Groep een positieve groei. Brantano ambieert hier een herpositionering als schoenenretailer in het middensegment, nadat het in de ogen van consumenten was afgegleden tot de positie van discounter. Ook hier is onlangs een intensieve marketingcampagne ingezet en zijn er winkels omgebouwd. Daarnaast kreeg het personeel opleidingen.

Brantano laat weten dat de omzetgroei zich in het begin van het tweede kwartaal verder doorzet. De omzetprognose die de Groep eerder aangaf te verwachten voor 2007, ligt tussen de € 300 en 310 miljoen. Die prognose blijft met deze resultaten overeind. Momenteel telt Brantano 282 winkels in België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en in het Midden Oosten.

Brantano