• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Benetton verwacht groei

Benetton verwacht groei

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen dinsdag maakte Benetton de goedgekeurde voorlopige resultaten voor 2006 bekend. De geconsolideerde groepsomzet steeg met 8,4 procent naar 1,913 miljoen, vergeleken met 1,765 miljoen in 2005. De nettowinst steeg volgens verwachting tot ongeveer 6,5 procent van de omzet. De omzettrends voor 2007 zijn 'duidelijk positief'.

Het bedrijf verwacht dat de mate van groei gedurende de komende paar minstens 6 to 8 procent zal zijn. De orders voor 2007 corresponderen met de nieuwe structuur van het productaanbod, dat nu over het jaar is verspreid. De eerste maanden hebben het echter mogelijk gemaakt een positieve trend voor het jaar te kunnen bespeuren. De groei in 2007 is het resultaat van toegenomen volumes en productcombinaties in alle kledingcategoriën, vooral accessoires en overhemden. Er wordt vooral forse groei verwacht in markten zoals het Middellandsezeegebied, Oost Europa, China en India.

Betere segmentatie van het aanbod zal, naar verwachting, de resultaten in Italië doen stijgen. De bruttowinst zal naar verwachting met 20 procent toenemen. Benetton is ook van plan tussen 250 en 300 miljoen euro te investeren in logistiek, IT en productieactiviteiten. ”De positieve tendens in 2006 is een bevestiging van het effect van commerciële maatregelen die vorig jaar zijn getroffen en van de aanhoudende verbetering van onze klantenservice, zowel wat snelheid en productassortiment betreft.

In 2007 blijven we hierin investeren,” zei Benetton voorzitter Luciano Benetton in een persbericht. ”Vanaf dit jaar kunnen we, met behulp van onze partners, werken aan de groei in strategische en hard-groeiende gebieden.”

Benetton