De Italiaanse modegigant Benetton heeft afgelopen week de voorlopige resultaten voor 2004 gepubliceerd een indicatie gegeven van de verwachtten cijfers voor het lopende boekjaar. De geconsolideerde omzet voor 2004 bedroeg 1.686 miljoen euro, terwijl de netto inkomsten op 7,3 procent van de omzet worden geschat. Operatieve inkomsten schat men op 12.8 procent van de omzet.

De liquide cash flow, ten waarde van 170 miljoen, geeft de verbeterde financiële positie van ongeveer 440 miljoen weer euro. Deze verbetering is tot stand gekomen ondanks een belastingbetaling van 125 miljoen. Het Bestuur heeft management van het bedrijf een mandaat gegeven om in de eerste helft van 2005 te onderhandelen over een nieuw krediet met een maximum bedrag van 500 miljoen euro.

Voorts heeft het Bestuur de geconsolideerde omzet voor 2005 geschat tussen 1.620 miljoen en 1.650 miljoen euro. De netto inkomsten voor het komende jaar worden geschat op 6 procent van de omzet. De CEO van de Benetton Groep, Silvano Cassano, zei: "Wij hebben besloten daadkrachtig te reageren op een zeer competitieve markt in een uitermate zwak internationaal economisch scenario."

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN