• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Benetton presenteert "Visions of hope"

Benetton presenteert "Visions of hope"

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ter herdenking aan de aanslagen in New York, deze week precies een jaar geleden, presenteert Benetton in samenwerking met The New Yorker een expositie getiteld "Visions of hope". De expositie is gebaseerd op het idee dat 11 september ons de ogen heeft geopend, we hebben teveel gezien, dingen die wij liever nooit hadden gezien. Nu, een jaar later, sluit men de ogen weer om te fantaseren over de toekomst.

Colors, het tijdschrift dat Benetton publiceert, Benettons communicatie adviesburau Fabrika en tijdschrift The New Yorker lieten voor de expositie 28 mensen uit de hele wereld fotograveren. Allen hebben de ogen gesloten en zijn geportretteerd terwijl zij zich hun hoop en wensen voor de toekomst voorstelden. Hoop varieert sterk, zo blijkt uit de verslagen. De 84-jarige priester Huber Theodor Oremus hoopt dat hij "eens naar China te reizen, omdat ik dat al vanaf mijn vierde wil". De twaalfjarige bloemenverkoper Zeus Saceda Arnáiz uit Spanje hoopt op "een rustig leven, dat mensen goed zijn voor elkaar en geen rotzooi op straat gooien" en de Zuid Afrikaanse regisseur Zulfah Otto Sallies verlangt ooit "de mens te kunnen doorgronden".

De expositie is nog tot 21 september te zien in het Italian Cultural Institute (686 Park Avenue), New York, maar ook online te bekijken op www.benetton.com/press 

Benetton