• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Benetton draait voor 1e maal verlies

Benetton draait voor 1e maal verlies

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse modeproducent Benetton heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een netto verlies geboekt voor het boekjaar 2002. Tevens is de 46-jarige Silvano Cassano benoemd als nieuwe algemeen directeur van het bedrijf.

Benetton rapporteerde een netto verlies van EUR 9.8 miljoen voor 2002 op afschrijvingen van de verliesleidende sportartikelen devisie van het bedrijf. Deze devisies heeft Benetton inmiddels allemaal verkocht. Over 2001 boekte Benetton nog een winst van EUR 148,1 miljoen.

Het geconsolideerde inkomen van Benetton daalde met vijf procent tot EUR 1,99 miljard tegen EUR 2,1 miljard het jaar daarvoor. De winst, voor aftrek van belastingen, daalde in 2002 met maar liefst 80 procent tot EUR 49 miljoen tegen EUR 243 miljoen in 2001.

Het bedrijf benadrukt dat de opbrengst van de belangrijkste casual kledingdevisie onveranderd is gebleven, terwijl het inkomen uit de sportartikelen scherp is gedaald.

Voor 2003 verwacht Benetton dat de huidige slechte marktomstandigheden en de dalende vraag van de consument door zal zetten, maar dat desondanks de netto winst weer zal oplopen tot EUR 128 miljoen, voor afschrijvingen.

In mei van dit jaar start Cassano in zijn nieuwe functie. De nieuwe algemeen directeur heeft hiervoor bij grote multi-nationals gewerkt zoals American Express, Fiat en Hertz. Hij neemt de scepter over van Luigi de Puppi.

Luciano Benetton zei in een verklaring: "A strong management team is fundamental for the company which, focusing increasing resources on its core business, is preparing for significant expansion over the next few years."

Benetton