• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Benetton betaalt 1,1 miljoen aan Rana Plaza rampenfonds

Benetton betaalt 1,1 miljoen aan Rana Plaza rampenfonds

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse modegroep Benetton heeft 1,1 miljoen dollar betaald aan het fonds voor slachtoffers van de Rana Plaza fabriek in Bangladesh. Er kwamen 1100 werknemers om toen het gebouw twee jaar geleden instortte.

Benetton stond al langer onder druk om geld aan het fonds te geven. Aanvankelijk weigerde het bedrijf geld te doneren maar nadat ruim 1 miljoen mensen een petitie tekenden op de site Avaaz, kwam de modegroep over de brug met een bedrag dat naar eigen zeggen twee keer zoveel is als door PriceWaterhouseCoopers werd voorgesteld.

”Terwijl er geen echte compensatie is voor de tragische dood van deze mensen, hopen we dat dit een duidelijke en daadkrachtige manier van compensatie is die door meerdere partijen gebruikt kan worden,” zei Benetton topman Marco Airoldi in een verklaring.

PwC baseerde zijn advies op de commerciële band die Benetton met de fabriek had en op de waardebepaling van de International Labour Organisation, die het fonds oprichtte. De ILO berekende dat in totaal 30 miljoen dollar aan het fonds moest worden betaald.

Benetton
Rana Plaza