• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belg opvolger Jil Sander

Belg opvolger Jil Sander

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische ontwerper Raf Simons is de opvolger van Jil Sander geworden, dit heeft eigenaar Prada op donderdag bevestigd. Hij zal per 1 juli van dit jaar aan zijn nieuwe baan beginnen. Simons zal verantwoordelijk zijn voor de dames- en herencollecties, en zal beginnen met de najaars/winter 2006/7 collectie die in februari 2006 zal worden onthuld.

"Ik ben dolblij dat ik voor een merk als Jil Sander mag werken," zei Simons. "Ik verheug me op het voortzetten van de simpele, pure ontwerpen die de Jil Sander naam oproept. Er is een sterke affiniteit tussen mijn eigen ontwerpen en waardes en die van het Jil Sander merk."

Simons werd geboren in Neerpelt, België en begon in 1968 zijn loopbaan als meubelontwerper voor galeries en privé interieurs. Hij lanceerde zijn eigen modecollectie in 1995 en heeft sindsdien verschillende prijzen gewonnen. Hij werd in 2000 ook benoemd tot hoofd professor aan de Universiteit van Toegepaste Kunst in Wenen.

Gian Giacomo Ferraris, ceo van Jil Sander, zei: "Wij zijn erg blij met deze beslissing die wij samen met Prada hebben genomen. Door de toekomstige samenwerking met Raf Simons zullen wij de continuïteit van het Jil Sander merk waarborgen."

Jil Sander lanceerde het merk in 1973 maar verliet het bedrijf vier maanden nadat het in 2000 aan Prada werd verkocht. Na haar terugkeer in 2003 verliet ze in november 2004 het bedrijf voor de tweede keer. Volgens de geruchten kon zij niet met Prada baas, Patrizio Bertelli, door één deur.

Jil Sander
Prada