• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belangrijke Trends voor Pre-Fall 2016 Damesmode

Belangrijke Trends voor Pre-Fall 2016 Damesmode

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Tussen de voorjaar/zomer en herfst/winter collecties in benutten de ontwerpers het vroege herfstseizoen om hun winst op te krikken met meer commerciële tussentijdse capsule collecties. Dit seizoen presenteren we aan consumenten de stijlen die in het officiële herfstseizoen de toon zullen zetten. Met Pre-Fall 2016 in volle gang, heeft het Trendstop team een selectie inspirerende nieuwe trends geselecteerd die in hedendaagse damesmode hun debuut maakten. Deze Pre-Fall trends, die uit ons dagelijks Editor’s Picks catwalkverslag op de Trendstop.com site afkomstig zijn, zijn gecreëerd met verwijzingen naar trendbepalende collecties van vooraanstaande merken zoals Chanel, Calvin Klein en Celine.

Lady of the Manor

Een modern-klassieke elegantie maakt zijn opwachting voor Pre-Fall 2016, met damesachtige stijlen die historische ondertonen bevatten. We zien stukken zoals grote tweed jassen en broeken met wijde pijpen gepaard met luxe satijn en fijne transparante stoffen, die samen een masc-femme look uitstralen. Tot de andere interpretaties behoren quasi-preutse jurken met verfijnde bloemenmotieven.

Sensual Rustics

Variaties op textuur spelen een belangrijke rol in damesmode in het nieuwe seizoen: rustieke stoffen worden verfijnd met een nieuwe vrouwelijkheid. Tastbare stoffen zijn uitermate geschikt voor zachte silhouetten, ontspannen drapering en lange silhouetten, gebruikt in gemengde breisels en tonale patchworks. Hier en daar zorgen contrasten van transparante stoffen of fluweel voor extra verfijning.

Subversive Sizes

Kledingstukken in over-grote formaten worden weer uit de spreekwoordelijke kast getrokken, met grote losse stukken en combinaties in buitenmaatse vormen. Deze vorm van kleermakerij maakt een statement met een vleugje mannelijkheid, waardoor de grens tussen formele- en vrijetijdskleding vervaagd. Ondertussen wordt kleding in lagen over elkaar gedragen, hetgeen resulteert in trendbepalende stijlen, zoals opbollende jassen die over lange jurken gedragen worden en grove breisels die van onderuit zware mouwloze jassen tevoorschijn komen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Spring/Summer 2016 Top Collections by City Report van Trendstop, met de meest inspirerende damesmodecollecties uit New York, Londen, Milaan en Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Jason Wu, Erdem, Chanel, ATM Anthony Thomas Melillo, Prabal Gurung, Calvin Klein Collection, Celine, Public School, allen Herfst/Winter 2015-16.


Trendstop