• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17

Belangrijke Stoffentrends voor Herfst/Winter 2016-17

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Begin het herfst/winter 2016-17 seizoen met een collectie essentiële nieuwe stoffentrends, die vorm geven aan moderne damesmode met diverse benaderingen van textuur en oppervlak. Wintergarderobes maken een evolutie door met hedendaagse behandelingen van zwaar vilt en gesteven katoen, terwijl innovatieve bindingen het figuur ten goede komen. Elders zorgen fijne transparante stoffen voor vrouwelijkheid en verfijning. Deze trends zijn uitgelicht door de stoffenexperts van Trendstop, die de laatste ontwikkelingen van de grote designercollecties en invloedrijke stoffenbeurzen hebben geanalyseerd. Deze week presenteert Trendstop aan de lezers van FashionUnited drie must-have stoffentrends waarmee damesmode geüpdatet wordt, van Weefsels en Fijne Stoffen tot Jersey en Breisels.

Contemporary Felt

In de categorie Weefsels zorgen zware wollen stoffen voorzien van een vilten oppervlak voor extra warmte dit seizoen. Geïnspireerd door militaire kleding, verleent deze zachte doch zware stof een utilitaire uitstraling aan dames kleermakerij en jassen, uitgevoerd in een winters palet van koele grijze tinten.

Fuzzy Surfaces

Zachte, pluizige stoffen vernieuwen de wintergarderobes in de categorie Jersey & Breisels. Een belangrijke update voor mohair en angora zijn de losse garen die het oppervlak bedekken en daarmee het tactiele effect verhogen. Deze trend is ideaal voor knusse truien en lange rokken.

Clouds of Lace

In de categorie fijne stoffen zien we laagjes die kanten texturen updaten met 3D eigenschappen, gemaakt met lichte banden van geweven textiel en wolkachtige oppervlakken om zachte, transparante texturen te creëren. Deze elegante stof introduceert transparante eigenschappen aan herfst/winter stijlen, terwijl bleke tinten het luchtige gevoel versterken.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Fall/Winter 2015-16 Emerging Materials Report van Trendstop, met 11 essentiële printthema’s die de collecties voor dit seizoen zullen inspireren. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Sally LaPointe, Akris, Jason Wu, N21, MSGM, Michael Kors, Agnes B, Nina Ricci, Sharon Wauchob, allen herfst/winter 2015-16.


Stoffentrends
Trendstop