• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belangrijke prints op de catwalk: Damesmodetrends voor herfst/winter 2015-16

Belangrijke prints op de catwalk: Damesmodetrends voor herfst/winter 2015-16

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ontdek de nieuwste en meest fascinerende prints direct vanaf de catwalks tijdens de herfst/winter 2015-16 ready-to-wear modeshows, en laat u inspireren uw eigen collecties te voorzien van een update met de meest invloedrijke prints en motieven van het seizoen. Naarmate de damesmodeshows vorderen, zien we nieuwe ontwikkelingen zoals blocking, slogans en tribal esthetiek, die kleding en accessoires updaten met moderne looks voor herfst 2015. Deze week bieden we FashionUnited lezers een blik op de Interior Floral trend. Dit is een moderne en verfijnde print die door de experts van Trendstop is uitgelicht. Op de catwalks manifesteerde deze trend zich in collecties van vooraanstaande ontwerpers zoals Vivienne Westwood en Marc by Marc Jacobs.

The Interior Floral

Dit seizoen laten interieurachtige stoffen zich inspireren door de wintertuin met een boeket van bloemenmotieven, die elegante, moderne, klassieke stijlen creëren. Hier komt het iconische behang van William Morris tot leven met een gestyleerde, kosmopolitische twist, vergezeld van getextureerde oppervlakten op jurken en tassen. Bonte bloemenmotieven vallen tegen een donkere achtergrond, terwijl uitvergrote herhalingen vintage esthetiek opnieuw doen leven.

Zoals op de catwalks in Londen te zien was, kan deze trend aangepast worden om de tastbare aard van interieurontwerper te onderstrepen. Textural Florals voegen een gevoel voor drama toe aan de herfst/winter garderobe, met bloemenprints die aangebracht zijn op stoffen als rustieke weefsels, jacquards, appliqués en brokaat. Gemengde motieven en bonte kleuren maken een hedendaagse statement, terwijl metaalachtige details gebruikt kunnen worden voor een luxe glans.

Exclusieve aanbieding

Trendstop Herfst/Winter 2015-16 Damesmodeprints op de Catwalks; ontdek nog meer catwalktrends, hier bij Trendstop.com >>. Lezers van FashionUnited krijgen als eerste toegang tot onze nieuwe 3-Month Catwalk Focus Package, met ruim 300 moderne catwalktrends.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto's via Trendstop.com: Marc by Marc Jacobs, Karen Walker, Thakoon, Simone Rocha, Vivienne Westwood, Erdem, Burberry Prorsum, Michael van der Ham, allen herfst/winter 2015-16.

Trendstop